Partners

Volg ons

Certificering

Met de invoering van een zorgsysteem voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) worden richtlijnen en maatregelen vastgelegd in de organisatie of het bedrijf. Het is belangrijk om zo'n zorgsysteem te 'borgen' in de bedrijfsvoering. Deze borging gebeurt door middel van certificering door een onafhankelijke geaccrediteerde organisatie.

Met certificering levert u voor uw bedrijf het bewijs van kwaliteit. Zo is het ISO-certificaat een waarborg voor kwaliteit en milieu, VCA een waarborg voor veilig werken en FSC of PEFC een keurmerk voor verantwoord bosbeheer. 
Stichting Erkend Groen adviseert en begeleidt u bij het behalen van deze certificaten.
  
VCA-certificaat (Veiligheids Checklist voor Aannemers).
VCA-certificering is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico en/of in een risicovolle omgeving, zoals uitvoerende bedrijven in de groene sector. Het doel is om ongevallen en onveilige situaties te voorkomen. Hiertoe wordt een VGM-checklist gebruikt waarmee de VGM-eisen getoetst worden.

VCA is een bedrijfscertificaat voor Veiligheid , Gezondheid en Milieu. Een van de eisen van het bedrijfscertificaat is dat de vaste medewerkers in het bezit zijn van het persoonscertificaat. Dit persoonscertificaat is 10 jaar geldig.
Uitvoerend personeel dient in het bezit te zijn van het certificaat VCA-B (Basisveiligheid) en de operationeel leidingevenden dienen het certificaat VCA-VOL (VCA Voor Operationeel Leidinggevenden) te bezitten.

Stichting Erkend Groen verzorgt deze VCA cursussen over Veiligheid, Gezondhied en Milieu, die gevolgd moeten worden om een VCA-certificaat te behalen.
Daarnaast kan Stichting Erkend Groen uw bedrijf begeleiden naar VCA certificering. Hierbij wordt een VCA handboek opgesteld waarin de documenten voor aantoonbare borging van het VCA-system zijn opgenomen.

Bos- en houtcertificering
Zoekt een bosbouwbedrijf internationale erkenning voor het duurzaam gebruik van bossen? Dit kan door middel van certificering van het bosbeheer en van de handelsketen. Er zijn verschillende internationale en nationale certificeringschema's, zoals FSC en PEFC. Om een goede keuze te kunnen maken voor uw bedrijf, heeft u onafhankelijke informatie nodig. Stichting Erkend Groen kan u deze informatie vestrekken.

Stichting Erkend Groen adviseert en begeleidt bedrijven in het omvormen van traditioneel naar duurzaam bosgebruik. Het voldoen aan nationale wet- en regelgeving is de eerste vereiste van duurzaam bosgebruik. Stichting Erkend Groen vertaalt voor u de algemene overheidsregels in een begrijpelijke boodschap.