Partners

Volg ons

Hulpverlener geïsoleerde arbeid

Veel aandacht gaat tegenwoordig uit naar het beperken van risico's op de werkplek. 

'Veilig en gezond werken' is het motto. 

Maar stel dat je vaak op afgelegen plekken werkt en het toch een keer mis gaat, en je staat er dan alleen voor?

Met de cursus Hulpverlener Geïsoleerde Arbeid ben je dan goed voorbereid. Bedrijven in de groene sector kunnen hun arbobeleid vormgeven door hun medewerkers een HGA-cursus aan te bieden.

De Hulpverlener Geïsoleerde Arbeid (HGA) is eigenlijk een bijzondere Bedrijfshulpverlener (BHV-er), gespecialiseerd in hulpverlening bij ongevallen tijdens de meest voorkomende werkzaamheden in het bos, natuur en landschap en op geïsoleerde werkplekken.
Bedrijven zijn wettelijk verplicht om hun HULPVERLENING goed geregeld te hebben, op elke werkplek met risicovol of hoog risicovol werk of elke geïsoleerde werkplek, minimaal 1 HGA-er. De risico-inventarisatie (RIE) en de bedrijfssamenstelling blijven richtinggevend in het hebben van het aantal hulpverleners (EHBO-ers, BHV-ers of HGA-ers) en hoe vaak herhalingscursussen moeten plaatsvinden.

In de cursus leert een cursist hoe om te gaan met de risicovolle werkzaamheden in bos en natuur. Wat is Geïsoleerde Arbeid en hoe kan ik me goed voorbereiden op eventuele (ernstige) ongevallen op deze geïsoleerde werkplek. 

De cursist leert de basisbeginselen van Eerste Hulp en het blussen van een beginnende brand. Daarnaast leert de cursist hoe te handelen bij specifieke ongevallen in bos en natuur. Tevens kan hij communiceren met de professionele hulpverleners en weet hoe hij ongevallen moet melden. 

*** NIEUW ***

Nieuw in de training HGA is plaatsbepaling en communicatie met je smart Phone.Stichting Erkend Groen
Heksenweg 1
7451 JR Holten
Postadres
Postbus 15
7450 AA Holten
© Stichting Erkend Groen 2015