Partners

Volg ons

Veilig en gezond werken

Stichting Erkend Groen heeft samen met Vezor uitgeverij een handzaam boekje uitgegeven, waarin alle risico's met betrekking tot het uitvoeren van werkzaamheden overzichtelijk op een rijtje worden gezet. Veilig werken is méér dan de voorschriften kennen en er vervolgens naar handelen. Van belang zijn een goede werkvoorbereiding, duidelijke afspraken, juiste instructie en heldere communicatie.
Het boekje biedt praktische informatie over bijvoorbeeld een veilige werkplek, PBM's, onderhoud en keuring, omgaan met agressie en geweld, beroepsziekten en werkhouding. In het boekje staan maar liefst 48 handige checklists voor diverse, uiteenlopende werkzaamheden. Van het leggen van graszoden tot machinale houtoogst, van het knippen van hagen tot het maaien van watergangen.

Veilig werken is méér dan de voorschriften kennen en er vervolgens naar handelen. 
Van belang zijn een goede werkvoorbereiding, duidelijke afspraken, juiste instructie en heldere communicatie.

Het boekje 'Veiligheidsvoorschriften voor de groensector'  is onmisbaar voor leidinggevenden en uitvoerende medewerkers in het kader van ARBO en wettelijke aansprakelijkheid. Het biedt de basis voor een goede RI&E (Risico-Inventarisatie en -Evaluatie) en is handig bij werkinstructie en zgn. toolboxmeetings.

Helaas is dit boekje niet meer leverbaar !